Uusi hanke kutsuu kirjoittamaan!

NELJÄN KOON TARINATALKOOT!

Syksyllä 2018 starttaa Karstulan, Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven yhteinen Neljän koon tarinatalkoot-projekti. Hankkeen rahoittaa kyseiset neljä kuntaa, sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Projekti on jatkoa alueella aikaisemmin toteutetuille hankkeille ”Aluetaiteilija hyvinvoinnin edistäjänä” ja ”Voimaa taiteesta”. Ne toivat menestyksellä alueelle erikoisosaamista tukien alueen kulttuuripalveluita ja -toimijoita.

Neljän koon tarinatalkoissa kirjoittajaryhmien tavoitteena on rohkaista kirjoittamaan omia ja paikallisia tarinoita, ja elvyttää tapahtumien kautta tarinankerronnan perinteitä. Se tukee laajemminkin kirjoittamista, ja kesällä 2019 onkin tulossa myös mm. kaksi 11-16-vuotiaille tarkoitettua luovan kirjoittamisen leiriä. Kirjoittajaryhmät ovat kaikenikäisille, ja niitä tulee Kannonkoskelle, Kyyjärvelle ja Kivijärvelle yksi kuhunkin ja Karstulaan kolme. Ryhmät kokoontuvat 2-3 viikon välein.

Vetäjänä toimii FT, kirjoittajaohjaaja Irma Hirsjärvi, kirjoittamisen sekatyöläinen ja tuttu Jyväskylän yliopiston kirjoittajaohjelman opiskelijoille ja Jyväskylän avoimen yliopiston ikääntyneiden kirjoittajille, ja muun muassa yksi Kummallisen kirjoittajat – opas fiktiivisen maailman luomiseen –kirjoittajaoppaan tekijöistä (Saara Henrikson, Irma Hirsjärvi, Anne Leinonen, 2014).

- - - - -

Sanataideohjaaja Irma Hirsjärven vetämät kirjoittajaryhmät on tarkoitettu kaikenikäisille aikuisille. Tule mukaan!

Mitä teemme? Kirjoitamme tekstejä asioista, ihmisistä, muistoista, tapahtumista, unelmista, ounasteluista, mistä vain. Syksyn 2019 aikana kokoamme yhdessä teksteistä antologian. Vuoden aikana luemme tekstejämme erilaisissa tilaisuuksissa turuilla ja toreilla, ja tapaamme kolme eri kirjailijaa jokaisen kunnan kirjastossa. Jokaisen tapaamiskerran alussa käydään läpi lyhyt johdatus kirjoittamisen keinoihin. Tavoitteena on löytää jokaiselle kirjoittajalle oma työkalupakki. Tutustumme myös raapaleisiin. Mikä se on? Tule mukaan ja opi. Ensimmäiset tapaamiset:

Maanantai 24.9.

  • Kannonkosken nuorisotalo klo 15.30
  • Kivijärven kirjasto klo 18.30

Tiistai 25.9.

  • Karstulan Himmeli klo 16.30
  • Kyyjärven kirjasto klo 19

Ilmoittaudu haluamaasi kirjoittajaryhmään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja Irma Hirsjärvi puh 050 5915461

 

Ohjausryhmä:

 

Log in